CulturăȘtefănești

AM AFLAT UNDE PLEACĂ ANGAJAȚII DE LA VILA FLORICA

Ieri s-a decis soarta angajaților de la Florica. Toți cei care s-au regăsit în organigrama Centrului Cultural Brătianu dar și cei 17 detașați de la Regie vor pleca de la Ștefănești la Leordeni, la Conacul Fundățeanca unde este Casa Memorială ”Dinu Lipatti”, în subordinea Muzeului Județean Argeș. Centrul Cultural Brătianu devine Centrul Cultural ”Dinu Lipatti”, Cornel Popescu , directorul de la Muzeul Județean, rămânând fără acest edificiu.

Consiliul Județean nu pleacă din Vila Florica oricum ci în 5 zile, timp în care sunt hotărâți să ia tot, de la bradul roșu împodobit în funcție de carnetul de partid până la cești de cafea, veselă, perne, cearșafuri sau covorul neautentic, acesta din urmă fiind dus spre curățare ”lu duoamna Araxy Negoșanu” care certa toți șefii de la Florica, fără să aibă vreao calitate, în legătură cu petele de pe covor.

Mai precis, clădirea va rămâne goală, excepțiile fiind celebra masă din cireș pietrificat  achiziționată de la Paris de Brătianu, biblioteca pe care nu o pot smulge din pereți, fracul lui Ionel Brătianu de ceremonii și covorul asfaltic pe care nu îl pot  rula și duce în spinare.masa 8dde4

Nu se știe încă ce se va întâmpla cu drumul de acces, o persoană fizică achiziționând Turnul și Uzina de Apă de la Florica în 2017, edificiu care se află în aceași curte și e lăsat intenționat să se degradeze și să fie vandalizat.

De asemenea, cei doi referenți de la Florica refuză plecarea cu gașca la Leordeni. Răzvan și Marinela au ținut practic în spate din punct de vedere al actului cultural această instituție și în timp ce alții făceau chefuri, ei făceau evenimente sau ghidaj și pentru un turist și pentru 50, cu aceași pasiune. Deși funcția de ”referent” nu există la un muzeu național, cu siguranță ei își vor găsi locul în noua structură.

 

Articole similare