Cultură

AFLĂ UNDE S-A MUTAT CAPITALA ARGEȘULUI

Fiindcă Piteștiul a încetat să fie o capitală de județ din punct de vedere economic și politic dar nimeni nu are curajul să o spună cu subiect și predicat,ieri a apărut prima confirmare în acest sens dată la cel mai înalt nivel.

Premierul României,  Sorin Grindeanu, a efectuat  prima sa vizită oficială de la instalare, în judeţul Argeş. Vizita domniei sale s-a concentrat asupra orașului Mioveni, programul cuprinzând o vizită la Institutul de Cercetari Nucleare, urmată de o vizită la Uzinele Dacia Renault și o întâlnire cu autoritățile locale ale județului Argeș, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni, unde au participat și parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, dar și o parte dintre membrii de partid sau susținători ai Guvernului.

Premierul a declarat celor prezenți că în luna iunie vor fi lansate licitațiile pentru proiectarea și construcția capetelor Autostrăzii Pitești – Sibiu, dar si pentru drumul expres Pitești – Craiova. De asemenea, șeful executivului a vizitat reactorul Triga și laboratorul de analiza post iradiere de pe platforma ICN. Cu această ocazie au fost semnate două documente foarte importante. Primul îl reprezintă constituirea unui consorțiu național, care va lucra în cooperare cu cel internațional, dedicat proiectului ALFRED, estimat la 1 miliard de euro. Din el, pe lângă ICN Mioveni, fac parte și cele două universități din Pitești. Un al doilea consorțiu vizează promovarea cercetării demonstrative cu cea aplicativă.

Articole similare