Cultură

AFLĂ CÂND ÎNCEP SĂRBĂTORILE ARGEȘULUI ȘI MUSCELULUI

10 – 15 august – Festivalul Internațional de Folclor „CARPAŢI” – Ediţia a XXXIII.
În acest an la festival participă ansambluri folclorice din Bosnia – Herțegovina, Bulgaria, Chile, Columbia, Grecia, Italia, Olanda, Republica Moldova, Thailanda, Turcia și bineînțeles România.
Pe tot parcursul celor cinci zile, ansamblurile participante vor susține spectacole în orașele Pitești (10 și 15 august), Topoloveni (11 august), Mioveni (12 august), Câmpulung (13 august) și Curtea de Argeș (14 august).

11 august – concursul “Cea mai frumoasă argeșeancă și cel mai frumos argeșean, purtători ai costumelor populare de sărbătoare”, un concurs ce a fost gândit din dorinţa de a reînvia spiritul sărbătorilor tradiţionale, de a redescoperi rolul tinerei generaţii în viaţa social-culturală, frumuseţea tinerilor din satele şi oraşele argeşene.

12 – 14 august – Festivalului Fanfarelor, ediția a VII-a. Cu această ocazie, fanfarele participante vor susține spectacole în Piața Vasile Milea dar și în parcurile din municipiul Pitești.

13 august – DRACULA BIKE – Concurs de ciclism montan – ediţia a VIII-a, comuna Arefu. DRACULA BIKE este un concurs dedicat celor pasionați de mountain bike, județul Argeș având cea mai frumoasă zonă pentru practicarea acestui sport. Startul se dă din punctul Călugărița, dus – întors, cursa urmând a se desfășura pe o distanță de 19 km, cu o diferență de nivel cumulată de 390 de metri.

13 august – DRACULA FEST – ediţia a VI-a, comuna Arefu. Locul de desfășurare este Cetatea Poienari.

3 septembrie – ”Ziua Fiilor și Cetățenilor de Onoare ai Argeșului și Muscelului” – Muzeul Golești, ora 10.00.

CONSILIUL JUDEŢEAN ARGEŞ
Piteşti, Piaţa Vasile Milea, Cod 110053, Nr. 1, cam. 164
birou_presa@cjarges.ro, www.cjarges.ro
www.facebook.com/CJArges
Telefon: 0248.210.056 Fax: 0248.211.290

Articole similare