Argeșul frumosPersonalități

Vestitoarea primăverii (BABA 5) – Ioana Duță

Babele vestesc venirea primăverii, se spune că în aceste zile Baba Dochia, cea care aduce iarna, începe să-și dea jos cele 9 cojoace, iarna lăsând loc primăverii să vină. Este o tradiție pur românească, iar fiecare își alege o zi să vadă cum îi este anul.

Revista noastră vă prezintă în perioada 1- 9 martie câte o femeie de succes, cunoscută în domeniul în care activează și care, pe lângă provocarea de a poza altfel decât așa cum ne-a obișnuit în viața cotidiană, va însufleți o clădire uitată sau despre care contemporanii nu știu prea multe.

Despre divertisment și organizarea unui teatru stabil în Piteşti avem documente de la jumătatea secolului al XIX – lea când s-a realizat în anul 1852 şi a funcţionat până în anul 1912 în sala Uklar, numită ulterior Universala Lehler, locaţie păstrată şi astăzi în cadrul complexului central al Fabricii de butoaie din strada Crinului, fostă Lascăr Catargiu. Strada era plină de viață și colorată, astăzi am regăsit o băcănie stilizată și frumos colorată pe care am pus-o în valoare prin ”vecina” de la capătul străzii și ea o iubitoare a epocii secolului trecut, care și-a pus marchize în fața salonului și a adus mobilă retro.

Ioana Duță Avram este una dintre cele mai cunoscute proprietare de saloane de frumusețe din Argeș. La doar 23 ani a pus pe picioare o afacere de succes, la ea la machiaj nu găsești niciodată liber decât dacă suni cu trei săptămâni înainte, produsele sunt de excepție, clientele la fel iar aparatura e de ultimă generație. A reușit performanța aceasta prin muncă multă dar și accesând proiecte Start Up care i-au permis dezvolatarea.

Absolventă a Liceului Dinu Lipatti din Pitești, secția-arhitectură, studentă la Management în ultimul an, soție și mama unui băiețel de 3 ani-Sergiu, Ioana reușește să îmbine armonios toate activitățile publice, personale și profesionale. O mână de ajutor importantă i-o dă și mama, Argentina Culcuș dar a depășit de mult sintagma ”fata Argentinei”, acum este Ioana care pozează și ca model pentru iile de la fabrica mamei.

Fotografiile au fost floare la ureche, fiind o artistă și având dimensiuni de model, Ioana Duță- Avram și-a pus cu eleganță și atitudine în valoare atât salonul cât și frumoasele ”obiceiuri” ale salonului său precum și clădirile faimoase ale vecinilor. Surpiza neplăcută a venit la sfârșit, din cauza neatenției, emoției sau oboselii, cea care a efectuat serviciul fotografic ștergând cele mai frumoase 50 de instantanee. Vă inivităm să vedeți restul!

Prin machiajul executat de mine clientelor, simt cum dragostea mea de frumos este purtata pe chilpul lor.
De anul acesta mi-am schimbat produsele, lucrez cu Dior Backstage, un brand de top aceasta linie fiind lansata anul trecut – o linie inspirata din experienta din culise a marelui creator Christian Dior. Include toate produsele esentiale, in nuante neutre. Anul acesta vreau sa ma axez pe make-up- in nuante pamantii neutre dar in acelasi timp foarte bine studiate punand accent pe ten, umbre, luminozitate si lejeritate. Nu am fost niciodata adepta machiajelor incarcate si de prost gust. Cred că acest aspect a facut diferenta si datorită stilului meu am fost alesa de catre cliente. Nu pot decât sa le apreciez si sa le multumesc pentru ca ma aleg de fiecare data.

Articole similare