Argeșul frumosCultură

UN ZÂMBET ARGEȘEAN CÂT FESTIVALUL GEORGE ENESCU DE MARE

Fotografia zilei vine azi de la București, cu protagoniști argeșeni. Eleganți și mândri de încărcătura momentului, Elena Iagăr-managerul Școlii de Arte și Meserii Pitești alături de dirijorul Cătălin Iancu și fiul acestuia, olimpicul la muzică pe țară-Cătălin Iancu Jr. ne zâmbesc încrezători. Au și motive!

Astăzi, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, cei doi artiști au concertat într-un spațiu neconvențional cu un recital la fel. Piesele alese au fost și un omagiu adus primilor lăutari originari din Argeș, e cazul lui Grigoraș Dinicu, dar și piese cunoscute la nivel universal.Cătălin Iancu Jr. acompaniat de tatăl său la pian, a redat la țambal Hora Mărțișorului(Gr.Dinicu),Hora Staccato, Love Story,Dansul Săbiilor și Ballade pour Adeline.

Acesta este și un frumos cadou pentru tânărul colaborator al Școlii de Arte și Meserii care își aniversează ziua de naștere mâine.Pe 11 septembrie vor concerta din nou în cadrul aceluiași prestigios eveniment internațional iar pe 18 septembrie e rândul lui Eduard Leață-chitarist recunoscut la nivel internațional să arate lumii ce poate da cultural Argeșul.

 

Articole similare