Argeșul frumos

Uite cine are cel mai frumos calendar din Argeș

A face cuiva capul calendar” este o expresie extrem de veche și nu este originară din limba română. Totul a pornit de la faptul că, în urmă cu sute de ani, în calendare (de altfel, printre primele texte tipărte) apăreau extrem de multe informații, printre care cifre și date astronomice.

Printre zecile de calendare prost făcute, cu niște poze aruncate din localitate sau cu te miri ce bazaconii deja standard plătite astronomic, ca și cum e o corvoadă, nu o bucurie, există și unul care îți face capul calendar de informații dar îți atrage atenția imediat.

Primăria Comunei Călinești a scos din tipar în condiții grafice deosebite 12 pagini de excepție care emoționează orice locuitor și nu numai. Pe lângă cele câteva biserici monumente istorice de mare valoare de la Râncăciov sau Radu Negru veți afla de ce Călineștiul are cele mai multe cruci hrisov, cum a fost posibil ca Mihail Kogălniceanu și Henri Condă să locuiască o vreme la Vrănești, de când datează spitalul „Ion Crăciun”, ce legătură avea Radu lui Anghel(Haiducul) cu aceste locuri sau minunata poveste milenară a locuitorilor din Valea Corbului.

Primarul Mihai Georgescu nu a lăsat nimic la voia întâmplării și a avut ambiția să rămână în memoria colectivă cu un lucru de calitate.Pe lângă acest calendar a oferit tuturor angajaților, colaboratorilor și prietenilor comunei agende și pixuri de calitate, toate având și un slogan în care speră să se regăsească spiritul comunității:”În Călinești, poți să trăiești! „

Faceți rost de calendar, că nu știți ce pierdeți!

Articole similare