Argeșul frumos

Succes în lanț pentru Cepari la Olimpiada de Religie

După o slujbă emoționantă săvârșită la Biserica Sfântul Toma din Pitești, unde părinții , profesorii și copiii erau în așteptare, a început chiar de ziua poetului Ion Barbu, la Liceul Ion Barbu, Olimpiada Națională de Religie.

Cătălina Dumitrașcu însăși, inspector general adjunct la IȘJ Argeș, a luat parte la ceremonie alături de părintele  Dan-Florin Obrocea, consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, felicitând elevii și profesorii.

Parintele Dan Florin Obrocea

Speranțe și ambiții, sute de elevi din tot Argeșul, zeci de profesori la corectat și într-un târziu rezultatele!

La clasa a V-a a fost cea mai mare concurență, 56 de copii, 96 de puncte cea mai mare notă.

La clasa a VIII-a s-a dat singura notă de 10, nu știm încă a cui este.

Reprezentantele Scolii Suici

Spectaculosul vine însă de pe Valea Topologului! Părintele Viorel Neacșu, paroh la Văleni, comuna Sălătrucu, dar și profesor la Școala ”Toma Brătianu” din Șuici și Școala Gimnazială ”Nicolae Velea” din Cepari a obținut două rezultate excepționale. Bianca Barboiu din Șuici a obșinut locul al doilea, iar Maria Neacșu din Cepari, cu 98 de puncte, va reprezenta Argeșul la faza națională.

Maria Neacsu

Maria Neacșu este în clasa a VI-a, este chiar fiica părintelui Neacșu, locuiește nu foarte departe de biserica ctitorită de Dragomir Ceparo și ulterior refăcută de familia Balotă, demni urmași ai Brătienilor, iar Dumnezeu a înzestrat-o cu mulți talanți fiindcă pe lângă faptul că este foarte bună la învățatură, pictează extraordinar fiind laureată a numeroase premii.

Comuna Cepari nu se dezminte! Are cei mai buni elevi, cei mai buni profesori, cel mai bun director de școală din mediul rural (fără supărare), preoți extraordinari, oameni fantastici plecați în patru zări și cu puțină implicare va avea și o altă administrație, cu primar și viceprimar care să le dea măcar o ciocolată și o diplomă acestor oameni fantastici.

Felicitări tuturor!

Foto: Cătălina Dumitrașcu alături de reprezentantele de la Cepari și Șuici în această dimineată

Articole similare