Argeșul frumos

Straie fermecate și sute de oameni minunați și patrioți au promovat astăzi Argeșul Frumos

Astăzi cu ocazia Zilei Portului Popular Românesc a avut loc în Pitești o parada impresionantă. Sute de argeșeni din toate localitățile Argeșului nostru frumos au defilat în straie populare autentice timp de două ore, din când în când, oprindu-se pentru a prezenta dansuri și cântece specifice vetrei satului. Un moment inedit, în fața magazinului Trivale, l-a constituit cântecul patriotic interpretat ad-hoc de Virgil Baciu, parintele Dinică-preot la Corbeni, primarul Voicu de la Bârla și deputatul Aurel Bălășoiu. https://fb.watch/5nIRmd7IvT/

https://fb.watch/5nIRmd7IvT/

Nu au lipsit nici personalitățile. Din lumea artistică sau din lumea administrației sau politicii, fiecare și-a adus aportul prin costumul popular și entuziasm la reușita evenimentului prin care a strălucit Argeșul.

O parte din delegația de la Călinești care l-a însoțit pe primarul Georgescu

I-am zărit în mulțime pe președintele Ion Mânzână care a însoțit participanții până în Piața Milea, fiind foarte mulțumit de ce vede în jur, pe primarul Georgescu de la Călinești sosit cu un grup de tinere, cadre didactice dar și consilieri, pe vicepreședintele C.J.Argeș- Marius Nicolaescu, pe Nicoleta Machedon-viceprimar la Stâlpeni, pe Loredana Costache de la

Nicoleta Machedon- vicprimar Stâlpeni

Căminul Cultural din Hârsești, echipa de la Casa de Cultură ”Adriana Trandafir” din Bascov a fost și ea prezentă ca și Bârla, Rucărul, Corbii, Popestiul. Botenii, Corbenii și multe alte localități ambițioase. Marii absenți au fost cei de la Mioveni, Curtea de Argeș și Ștefănești.

Loredana Costache- Hârsești

Evenimentul a fost insufletit ca în fiecare an de Școala de Arte și Meserii Pitești, ideea organizării și punerea ei în practică din 2016 aparținându-i Elenei Iagăr.

Elena a purtat astăzi un costum popular prețios, cu fir de aur și pantofi anii 20, precum Regina Maria.

Nicoleta Vorovenci

Dacă am face o clasificare a celor mai frumoase costume, fără să supărăm pe nimeni, Nicoleta Vorovenci și o altă domnișoară din Rucăr au avut cele mai impresionante costume, coborâte parcă din cărțile poștale cu Regina Elisabeta.

Rucăr- fotă de mireasă din Muscel, maramă impresionantă din borangic

La băieți, am remarcat un domn de pe stradă cu o cămașă de ginere de la care nu îți puteai lua ochii.

Cămașă de ginere

Se îmbrăcase așa, pur și simplu, din respect pentru acestă zi. George Mărgineanu însă, solist și profesor de canto, putem spune că e câștigătorul zilei- cămașă veche, pantaloni din șai, chimir- Impecabil!

George Margineanu

Articole similare