Argeșul frumos

Și poza zilei vine… de pe Valea Topologului

Aflați în vizită la Senatul României, fiindcă reprezintă un model pentru ceea ce înseamnă învățământ de excepție în mediul rural, elevii și dascălii de la Școala Gimnazială „Nicolae Velea”din Cepari, au simțit nevoia să îi facă un dar celei care i-a primit atât de frumos, doamna Alina Gorghiu, cel de-al doilea om în stat. Și ce să îi faci cadou unui om căruia viața i-a dat dat tot ce și-a dorit?

Niște mere de pe Valea Topologului, cărora Alina Gorghiu le-a făcut publicitate când s-a arătat revoltată pentru faptul că elevii din școlile argeșene primesc mere din Polonia iar în Argeș și mai ales pe Topolog merele sunt de excepție.

Cât de apreciat a fost cadoul se vede în fotografie!

Altfel, cei din această zonă de unde a pornit să facă lucruri mărețe pentru România și familia Brătianu, sunt niște oameni hotărâți, credincioși atât bisericii cât și celor în care cred. Existența lor este consemnată cu mii de ani înainte de Hristos, din vremea lui Neagoe Basarab și a lui Dragomir Ceparo, cel care le-a ctitorit biserica și satul, au participat în toate luptele, peste ei au trecut toate războaiele.

Peste două sute de copii de la Școala ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș, Liceul Ion Barbu din Pitești, Școala Poienarii de Argeș, Școala Morărești, Școala Ciofrângeni, Școala ”Toma Brătianu” din Șuici, Școala ”Nicolae Velea” din Cepari au fost prezenți astăzi la Parlamentul României în vizită iar bucuria lor și a profesorilor care i-au însoțit a fost la cote înalte.

Articole similare