Argeșul frumosCultură

Sărbătoare la Paraclisul Universității din Pitești

La Paraclisul Universitar din Pitești a fost hramul prilejuit de sarbătoarea Întâmpinării Domnului. Sfânta Liturghie fost oficiată chiar de IPS Calinic Argeșeanul.

Primarul Mihai Georgescu de la Călinești și Felix Goldbach-managerul Teatrului Al.Davila

La eveniment au participat cadre universitare, studenți, oameni de cultură și din administrație. Slujba a fost una emoționantă, academică am spune iar corul a cântat magistral.

Rectorul Chirleșan, Protosinghelul Caliopie Ichim, Cornel Popescu-manager la Muzeul Județean

Rectorul Dumitru Chirleșan a mulțumit arhiereului nostru pentru tot ce a făcut în ceea ce privește Facultatea de Teologie iar Protosinghelul Caliopie Ichim a citit numele a patru profesori din cadrul universității care au primit astăzi cea mai înaltă distincție din partea Arhiepiscopiei Argeșului: preot prof.dr. Ion Popescu, pr,conf. univ.dr. Gheorghe Pufu, pr. conf.univ.dr. Ionel Isăroiu și pr.conf.univ.dr. Ion Stancu.

Paraclisul are o pictură vie, adaptată spațiului studențesc, unde se află și a fost realizată de preotul Constantin Ghețea.

Preotul Rafael Vintilă

Gazda lăcașului de cult, părintele Rafael Vintilă, deși a fost prezență discretă, nu a lăsat la voia întâmplării niciun detaliu, de la anafura frumos împachetată în pungi sterilizate până la icoane triptice și cărți de spiritualitate al cărui autor este chiar preotul capelan Vintilă.

Articole similare