Argeșul frumosCulturăȘtefănești

Primele imagini de la Muzeul Brătianu din Ștefănești

 Duminică 24 mai la Vila Florica de la Ştefăneşti, începând cu ora 9 va avea loc un dublu eveniment: se va inaugura Muzeul Naţional ”Brătianu” şi se vor sărbători 145 de ani de la înfiinţarea PNL. Prezenţa premierului pentru a treia oară în Argeş, în luna mai a fost confirmată de oficiali din PNL Argeș

La evenimentele de la Florica, alături de premierul Ludovic Orban vor fi prezenţi Bogdan Gheorghiu-ministrul Culturii, Liviu Brătescu-secretar de stat în Ministerul Culturii ,senatorul Gigel Ştirbu, coiniţiator, alături de deputatul Dănuţ Bica, al legii pentru înfiinţarea Muzeului Brătianu și bineînțeles gazada anuală a zilei de 24 mai, Ziua Partidului Național Liberal, președintele PNL Argeș- Adrian Miuțescu, fiindcă după Revoluție, Argeșul are privilegiul să primească liberalii de pretutindeni.

Accesul va fi limitat din cauza pandemiei, invitații puțini, cu ziariștii nu se știe exact iar despre vizitatori am aflat că ar putea să fie primiți după ora 13. Ce știm însă este faptul că de astăzi există un frumos și discret banner cu insituția și obiecte care au aparținut familiei Brătianu aduse de la muzee și din colecții private din toată țara. Primul care a pus câteva imagini este chiar Liviu Brătescu, secretar de stat la Ministerul Culturii, dar și un istoric îndrăgostit de Florica, în nenumărate rânduri fiind prezent la simpozioane și confrenințe.

Liviu Brătescu

Articole similare