Argeșul frumos

Noua mănăstire de la Corbii de Piatră a fost sfințită de doi ierarhi

Sâmbătă a avut loc ceremonia de sfințire a fundației noii mănăstiri de la Corbii de Piatră. La eveniment au participat Înalt Preasfințitul Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Teofan, originar din Corbi, și Înalt Preasfințitul Arhiepiscop al Argesului și Muscelului Calinic însoțiți de un numeros sobor de preoți.

După oficierea Sfintei Liturghii, cei doi ierahi au săvârșit slujba așezării pietrei de temelie pentru noul așezământ monahal.

Pentru început se va ridica un paraclis care va fi ocrotit de Acoperământul Maicii Domnului și Sfinții Ioan Rusul, Neagoe Vodă Basarab și Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel. Într-o altă etapă, obștea Mănăstirii Corbii de Piatră, va construi și un Așezământ Monahal, alcătuit din chilii, bibliotecă și spații administrative.

Pentru implicare în cele realizate până în prezent, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit actualului primar Anca Alina Baciu medalia eparhială ,, Sf. Mc. Filoteea”, precum și fostului primar Mihai Ungurenuș, medalia eparhială ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab”. De asemenea, ieromonahul Ioanichie (Florin) Sturzeanu a primit distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”.

Anca Baciu-primar al comunei Corbi
IPS Calinic și Înaltul Mitropolit al Moldovei și Bucovinei-Teofan

Articole similare