Argeșul frumosȘtefănești

Momente emoționante și istorice la Ștefănești: Sfintei Filoteia i s-a întins covor de flori

Ștefănești este locul de unde au plecat oamenii care au schimbat istoria și cultura României. Ștefănești este localitatea cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor și toate sunt pline când nu e pandemie. Ștefănești este primul producător al județului Argeș în materie de flori, indiferent de anotimp, piețele și grădinile sunt pline. Ștefănești este singurul oraș din România unde numărul miliardarilor și politicienilor este direct proporțional cu al săracilor. Ștefănești este una dintre localitățile care nu au cetățeni infectați cu COVID -19. Ștefănești este orașul cu cei mai duri polițiști, ale căror averi atât în declarații,, cât și neoficial le întrec cu mult pe ale politicienilor și ale oamenilor de afaceri.

Astăzi, pentru prima dată în istoria lor, moaștele Sfintei Filoteia au fost aduse și la Ștefănești într-un entuziasm greu de descris în cuvinte și surpins, poate, doar de imagini. Nu întâmplător, după ce au trecut prin fața spitalului, racla a zăbovit mai bine de 30 de minute în curtea bisericii unde își dorm somnul de veci întregitorii României, familia Brătianu.

Fiecare familie a ieșit la porți, angajații de la Primăria Ștefănești au făcut un gest foarte frumos, organizand un cordon de oameni așezați la un metru distanță, de ambele părți ale drumului, iar clopotele au bătut îndelung anunțând minunata veste.

Când au poposit pe pământurile care însemnau cândva satul Florica, pământul drag al Brătienilor, soborul de preoți de la Sfinții Împărați Constantin și Elena au așteptat-o pe Sfântulița în haine de sărbătoare. Oamenii din cartierul de la Blocuri au ieșit cu toții, chiar dacă temători în fața poliției, conștienți fiind că se află în fața unui moment istoric și înălțător.

Sfântuliței de la Curtea de Argeș i s-a întins de către preoți un cordon de flori pe toată strada, atât la Blocuri cât și la Valea Mare. IPS Calinic i-a salutat pe toți cei prezenți, iar fiecare locuitor avea lacrimi în ochi de emoție și de recunoștință.

Articole similare