Argeșul frumos

Mii de pelerini și multe vip-uri au participat astăzi la un moment istoric

De sărbătoarea Sfintei Treimi, încă de la revărsatul zorilor, mii de pelerini s-au îndreptat spre Mânăstirea Slănic.

La ora 09:00, în incinta Mănăstirii Slănic Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului a început să oficieze, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei care este un argeșean de la Corbi și cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care și-a petrecut mulți ani ca monah aici, slujba de sfințire a bisericii cu hramurile Sfânta Treime și Nașterea Maicii Domnului, urmată de Sfânta Liturghie, ținută în altarul de vară al lăcașului monahal.

Un lucru important pe care nu l-au scris mulți este faptul că această biserică a fost pictată de cel mai renumit și apreciat pictor din Răsăritul Europei, părintele Ilie, călugăr tot la Slănic. Lucrările sale de la Athos sunt renumite, icoanele pot atinge prețuri mii de euro iar invitațiile primite de pe tot globul sunt un motiv de mândrie pentru Argeșul nostru drag.

Drumul spre Slănic

Drumul spre Slănic a spus totul despre credința neamului românesc fiindcă mii de oameni au mers pe jos 7-9 kilometri cu copii în brațe. După numerele de mașini rămase parcate pe drum, toată România a fost astăzi la Slănic, Taborul Argeșului.

Vicepreședintele Senatului României, Alina Gorghiu și Maica Cecilia de la Mânăstirea Aninoasa

Nici politicienii nu au rămas indiferenți, din contră. Vicepreședintele Senatului României și președintele PNL Argeș-doamna Alina Gorghiu a fost prezentă în cel mai discret și de bun simț mod. Deși aveau scaune cu nume, toți cei care au însoțit-o, prefectul Perianu, senatorul Bica, secretarul de stat Iani Popa, directorii de instituții sau colegii de partid, au stat în picioare feriți de public și au ascultat cu mult respect și evalvie atât Sfînta Liturghie cât și predica minunată a ÎPS Calinic.

O altă prezență deosebită a fost cea a lui Virgil Baciu și a fiicei domniei sale, primar la Corbi, ambii cântând și știind pe de rost toate rugăciunile și cântările.

Un argeșean de la Corbi: Teofan-Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

L-am zărit într-o ie autentică și pe parlamentarul AUR-Mircia Chelaru sau pe doamna fost prefect Emilia Mateescu.

Mircia Chelaru-AUR

De la PSD Argeș, au rezistat până la sfârșit manifestând trăiri autentice pentru biserică și eveniment domnul Ion Mânzână, președintele CJ Argeș, administratorul județului-Cristian Puiu și deputatul Aurel Bălășoiu.

Președintele CJ Argeș Ion Mînzînă și deputatul Aurel Bălășoiu

Organizarea unui astfel de eveniment unde au existat mii de pachete pentru pelerini și sute de griji pentru desfășurare nu a fost ușoară. Starețul Clement de la Aninoasa și Slănic s-a descurcat de minune. Nimic nu a fost lăsat la voia întămplării.

De exemplu, macheta bisericii sfințite astăzi a fost sculptată în ceară de mâinile maicilor în sute de bucăți date ca dar oficialităților iar despre cărțile despre Slănic, nu vă putem recomanda decât să le citiți și să le aveți ca model atât literar cât și grafic.

Articole similare