Argeșul frumosPersonalități

Liceul ”Ion Mihalache” și mult așteptata întâlnire cu cel mai popular judecător al Argeșului

La invitația directorului Valentin Scarlat de la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni, o instituție de învățământ deși nu foarte promovată, performantă din cale afară, Curtea de Apel Pitesti reprezentata de catre domnul judecator dr. Ion Rebeca, a participat la o întâlnire de educatie juridică. Liceenii au fost activi și încântați de această experiență, mulți dorind după finalizarea studiilor să ajungă în magistratură.

Proiectul Educatie Juridica Arges II este initiat de catre agentia britanica de stiri News247WorldPress in parteneriat cu instanța Curții de Apel Pitesti pentru perioada 2019-2023, aceasta adresa elevilor si profesorilor.

Mii de copii din Argeș au beneficiat până acum de întâlnirea cu domnul judecător care le captează atenția, îi fascinează sau îi responsabilizează explicându-le într-un limbaj familiar lor cum funcționează instituțiile statului, care sunt drepurile și obligațiile lor, ce este bullyng-ul sau discriminarea.

Această activitate este una dintre cele mai apreciate din cele organizate în Argeș, lista de așteptare este lungă dar domnia sa ajunge în cele mai îndepărtate ținuturi, bucurând dascăli și elevi, deopotrivă, dând din timpul său noilor generații lumină și poate alte traiectorii.

Articole similare