Argeșul frumos

IPS Calinic va oficia mâine liturghia de la Paraclisul Universității Pitești

Miercuri, 2 februarie 2022, Paraclisul Universitar din Pitești își va sărbători hramul! Cu acest prilej, în comuniune și bucurie în Duhul Sfânt, începând cu ora 09.30, Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, va oficia Sfânta Litughie!

Slujba de sfințire a noului paraclis amenajat în corpul central al Universității din Pitești a avut loc în 2019 iar amenajarea și munca de pastorație, i-a fost încredințată preotului Rafael Vintilă.

Biserici cu acest hram al Întâmpinării Domnului sunt puține în Argeș și se așteptă un număr important de oameni și mai ales intelectuali sau studenți.

După legea iudaică, la 40 de zile de la nașterea pruncului de parte bărbătească, mama acestuia trebuia să meargă la Templu că să-l închine lui Dumnezeu, cu gândul că din acesta se poate ridica Mesia. Iisus Hristos este dus la Templu împreună cu o pereche de turturele, care trebuiau aduse jertfă lui Dumnezeu. Odată ajunși la templu, ei sunt întâmpinați de preotul Simeon și de prorocița Ana.

Potrivit scrierilor bisericești, Simeon l-a luat pe prunc în braţe şi mulţumind Domnului, a zis: „Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feței tuturor popoarelor, lumina spre descoperirea neamurilor şi slava poporului Tău, Israel“ (Luca 2, 29-32). În acea zi, dreptul Simeon a trecut la Domnul.

Articole similare