Argeșul frumosCultură

Hram și dar de preț la Paraclisul Universității Pitești

Paraclisul Universitar din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi hramul închinat Sfântului Apostol Simon Zilotul. Construit în anul 2019 într-un spațiu pus la dispoziție de Rectoratul Universității Pitești, acest Sfânt Altar de rugăciune este rezultatul dragostei, dărniciei și bunăvoinței mai multor oameni de bine din Județul Argeș și din alte locuri din țară.

Cei prezenți au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată, din încredințarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, de părintele arhimandrit Caliopie Ichim, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Părintele Caliopie Ichim – Consilier Eparhial, a transmis Arhiereasca Binecuvântare a Chiriarhului Eparhiei, precum și darul de mult preț făcut Paraclisului Universitar prin oferirea unei părți din moaștele Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel, care au fost așezate de către părintele capelan Rafael Vintilă în locul special amenajat pentru închinarea credincioșilor.

Totodată a fost oferită medalia creștin ortodoxă a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului – „Sfânta Muceniță Filoteia”, doamnei profesor universitar doctor Mihaela Diaconu, Președintele Senatului Universității din Pitești.

Articole similare