Argeșul frumos

Eveniment de excepție la Școala”Tudor Mușatescu”

Într-o zi însorita de octombrie, toamna cea harnică și de toate darnică a coborât peste cartierul Războieni al Piteștiului. Belșugul celui mai colorat anotimp a fost evidențiat de elevii Scolii Gimnaziale “Tudor Musatescu” . Acestia s-au implicat, alături de dascăli si de părinți, in continuarea Festivalului Toamnei, după o pauza de doi ani impusă de restricțiile pandemice . Evenimentul s-a derulat in cadrul unui proiect educational comunitar, in parteneriat cu Muzeul Pomiculturii si Viticulturii din Golesti. Toți participanții s-au îmbrăcat in costume populare, începând cu elevii de la clasele pregătitoare, pana la directorul unității, prof. Stemate Daniel.

Elevii școlii , ajutați de părinți si de dascăli, au organizat o frumoasa si apetisanta expoziție cu vanzare de dulciuri si bucate alese din cămara proprie. Muzeul Golesti a dat viața Zânei Toamnă, cu straie alese, ornate cu frunze in culori tomnatice. Costumele si obiectele populare ale muzeului au constituit o adevărata atracție pentru trecătorii curioși. Printre aceștia , domnul Mihai Cotet, consilier local și președinte al PNL Pitești, încântat de atmosfera de sărbătoare si de indemnurile micilor întreprinzători, si-a făcut provizii potrivite unui stil de viața sănătos, apreciind tocmai bunătățile de casa ale copiilor.

Directorul școlii, prof. Daniel Stemate si consilierul educativ , prof. dr. Delia Bontacchio, i-au felicitat pe elevii declarați campioni nationali la karate si la lupte greco-romane: Popescu Denis Ștefan (clasa a VII-a A) si Nicolae Adrian (clasa a V-a B). Astfel de evenimente extrașcolare raspund unor nevoi ale membrilor comunității de a petrece momente frumoase impreuna: elevi, familii si dascăli. O familie mai mare, bazată pe respectul reciproc.

Articole similare