Argeșul frumosȘtefănești

Despre ziua cea mai importantă a liberalilor de pretutindeni

Astăzi este despre ziua cea mai fericită la liberali, despre Florica- Ștefănești, despre România, despre o familie, despre o casă și un vis devenit realitate. Astăzi este despre PNL, de 145 de ani în slujba românilor.

După ce anul trecut Partidul Național Liberal a fost dat afară din casa fondatorilor ei, Vila Florica, fiind nevoit să sărbătorească Ziua Partidului Național Liberal în curtea de la Schitul Florica, a venit și ziua izbânzii.
Astăzi, la aniversarea a 145 de ani de liberalism, Ludovic Orban însuși împreună cu ministrul Culturii-Bogdan Gheorghiu, președintele PNL Argeș, fruntași ai PNL și mulți ziariști au inaugurat Muzeul Național Bratianu de la Ștefanesti, instituție creată pentru a păstra memoria înaintașilor.


Înainte de momentul mult așteptat, o delegație formată din 8 persoane, au adus un omagiu familiei Bratianu la cripta de la Schitul Florica. Din cauza pandemiei doar premierul României, Bogdan Gheorghiu-ministrul Culturii, Liviu Bratescu-secretar de stat, deputații Dan Bica și Gigel Știrbu- inițiatorii proiectului prin care Vila Florica a devenit Muzeul Brătianu, prefectul Soare și președintele PNL Argeș au putut intra. Tot ei au fost și primii vizitatori ai noului așezământ cultural. Ulterior a fost permis accesul presei și a urmat o conferință de presă.

Ludovic Orban scrie în Cartea de Onoare a Muzeului Național Brătianu


„Anul trecut am păţit un lucru la care nu m-aş fi aşteptat niciodată. Baronii PSD din judeţ ne-au interzis să venim la Vila Florica pentru a sărbători aniversarea partidului. Parcă Dumnezeu ne-a oferit această ocazie ca după un an să reuşim ca Vila Florica, ce a fost administrată atâta timp de Consiliul Judeţean Argeş, că vila Florica, unde organigrama personalului care se ocupa de administrarea Vilei Florica conţinea mai mulţi chelneri decât muzeografi pentru a organiza petrecerile noii nomenclaturi care întinau memoria acestei extraordinare zidiri a Brătienilor, iată că putem să dăm românilor un loc în care să se întâlnească cu istoria, un loc în care pot cunoaşte viaţa înaintaşilor noştri”, a spus Ludovic Orban, premierul și președintele PNL.

Adrian Miuțescu oferindu-i lui Ludovic Orban neprețuitul album dela Dinu Brătianu


Fiindcă mâine e și ziua sa de naștere, acesta a primit cadou din partea prietenului și președintelui PNL Argeș-Adrian Miutescu, un album cu fotografii din viața și activitatea familie Bratianu care a aparținut lui Dinu Brătianu, ultimul președinte al PNL, mort la Sighet după o detenție cumplită. Orban a donat cadoul Muzeului Bratianu pentru a se bucura de el toți vizitatorii.


Narcis Ion, managerul Muzeului Peleș, argeșean de fel, a oferit două cărți despre Brătieni celor prezenți și a tras un mare semnal de alarmă în legătură cu degradarea Fermei Florica.
Muzeul Brătianu răsuna de vorbele lui Ionel Bratianu care vorbea despre cultură, singurul discurs păstrat în arhivele Fonotecii din România iar cei câțiva angajați erau vizibil emoționați dar plini de însuflețire.


Premierul Orban împreună cu Adrian Miutescu și Bogdan Gheorghiu au plantat un stejar în parc ajutați de Emanuel Soare, prefectul Argeșului, căruia nu i-a fost milă de pantofii sai frumoși ci a bătatorit pământul proaspăt săpat pentru a consolida viitorul arbore, o dovadă în plus a seriozității sale.

Articole similare