Argeșul frumos

Despre binele care trebuie știut

Omenia și curajul sunt valori morale care nu trebuie să lipsească zilele acestea din nicio comunitate, ele putând face diferența dintre viață și moarte.

Pe lângă lupta cu un inamic necunoscut numit de specialiști Covid -19, organizarea logistică și aprovizionarea celor aflați în izolare este primordială.

Arhiepicopia Argeșului și Muscelului

Prima instituție venită în sprijinul semenilor a fost biserica. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a donat  pentru Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș lucruri necesare, în valoare de 50.000 de lei, pentru bunul mers al actului medical: aparat EKG mobil, scuturi de protecție, botoși lungi, mănuși chirurgicale, halate chirurgicale, gel dezinfectant, puls oximetru, tensiometru, stetoscop și alte materiale necesare în lupta cu virusul nemilos. Preoții aleargă prin satele lor, după posibilități, ducând mâncare celor izolați, mai ales bătrâni și își fac slujbele, pomenindu-i pe toți cei aflați în suferință.

Dragoș Boncea

Primarii, fac și ei imposibilul pentru a-și ajuta comunitatea. Unde bugetul este zero, primarul însuși scoate din buzunar bani pentru a duce alimente celor izolați cum e cazul lui Dragoș Boncea de la Poienarii de Argeș.

Nicu Dascălu

Și Nicu Dascălu de la Mărăcineni împarte ajutoare prin localitate, ajutoarele fiind venite de la angajații Primăriei Mărăcineni, Banca de Alimente sau Crucea Roșie.

Echipa de la Ștefănești

La Ștefănești, în timp ce o parte dintre angajați și-au luat concediu, ceilalți, locuitori ai orașului, curajoșii care vor să rămână de partea bună a istoriei precum înaintașii lor, străbat ulițele în lung și în lat cu alimente. Orașul are peste 3500 de persoane cu vârste de peste 65 de ani, peste o mie de rromi iar volumul de muncă este enorm.

Primaria comunei Stâlpeni a pus la dispoziția tuturor cetățenilor formularul ” Declarație Pe Proprie Răspundere ” atât la magazinele alimentare de pe raza comunei cât și la domiciliul celor în vârstă, acestea fiind duse chiar de angajați. De asemenea, se va găti mâncare caldă zilnic și se va oferi celor izolați.

Nicoleta Machedon- Viceprimar Stâlpeni

Aflate încă într-un vid legislativ în ceea ce privește populația săracă aflată în izolare, administrațiile locale mai primesc un alt ajutor nesperat din partea pastorilor penticostali care dăruiesc zilnic alimente și obiecte de igienă locuitorilor.

Adrian Miuțescu și Ludovic Orban

Nici politicienii nu stau degeaba iar mult discutata și comentata prietenie a președintelui PNL Argeș cu Ludovic Orban, își va arăta curând efectele pentru noi. În prima zi după numirea în funcția de ministru al Sănătății, Adrian Miuțescu l-a contactat pe Nelu Tătaru pentru a veni în sprijinul județului Argeș, cu un aparat de testarea a COVID-19. În acest moment, județul nostru, pe lângă nevoia de echipamente de protecție pentru medici, are nevoie de acest aparat de testare a noului COVID-19.

Articole similare