Argeșul frumos

Cel mai frumos cadou de 1 Decembrie-IA a intrat în patrimoniul imaterial Unesco

În urmă cu puțin timp, Comisia Unesco a anunțat că astăzi cea mai frumoasă veste pentru România.

Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit la Rabat, Maroc, a decis includerea dosarului ”Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova”, în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanității.

Eforturile a mii de oameni nu au fost în zadar. O cămașă fermecată care îmbracă mapamondul este de astăzi la loc de cinste!

Una dinre cela mai importante promotoare ale iei de Argeș și Muscel: Alina Gorghiu

Decizia comitetului luată astăzi când sărbătorim Ziua Națională a României reprezintă recunoașterea universală a frumoasei povești despre una din tradițiile izvorâte din aceeași rădăcină comună a României și Republicii Moldova. Cămașa cu altiță, ia românească așa cum este cunoscută de toți, reprezintă o moștenire transmisă, din dragoste și cu dragoste, din generație în generație.Purtată de fete și femei, pictată și cântată în versuri, promovată asiduu, cu mândrie, inclusiv de familia regală a României, cămașa cu altiță este unul din elementele identitare care ne dau forță și putere.

Asociatia Mestesuguri Argesene- Stefan cel Mare

În dosarul României, pagini întregi sunt alocate Argeșului și Muscelului, zonă socotită de specialiști emblematică, iar numele Florenței Sgîea și a asociației de la Ștefan cel Mare stau la loc de cinste în dosar.

Articole similare