Argeșul frumos

Ce mărțisor a purtat Alina Gorghiu astăzi?

Grea alegere când ești al doilea om în stat, femeie, în holul Senatului României ai expoziție cu toți artizanii Argeșului iar în foaier o altă expoziție a Comisiei UNESCO.

Totuși, a existat o alegere care a acoperit toate exigențele și care a stârnit admirație din partea cunoscătorilor și poate o lacrimă de emoție.

Alina Gorghiu a ales să își pună la rever un mărțișor din lemn sculptat de cel mai important artist al României, meșterul populare Dan Gherasimescu de la Valea Danului, un argeșean recunoscut în întreaga lume ale cărui lucrări au fost estimate de Muzeul Smithsonian din Washington la milioane de dolari.

Un astfel de mărțisor este o operă de artă fiindcă necesită ore să fie creat și sculptat. El redă o lingură în miniatură iar artistul a adus un omagiu celor care în urmă cu sute de ani făceau astfel de obiecte și locuiau în pădurile din nordul Argeșului, rudarii, de la care a deprins acest meșteșug ca și Constantin Brâncuși al cărui demn urmaș este în opinia multor specialiști.

Nu în ultimul rând, doamna Gorghiu a și experimentat sculptura unei bucăți de lemn în vederea realizării unei flori de colț sun privirile fotografilor și turiștilor.

Filmul postat ulterior a adunat mii de vizualizări și simpatia unei întregi comunități.

https://www.facebook.com/reel/530770182379198/?s=single_unit

Articole similare