Când Argeșul face o plecăciune în fața istoriei la Ștefănești
Astăzi, în ședința Consiliului Local Ștefănești a avut loc un moment istoric. În unanimitate și într-un târziu, două personalități remarcabile ale României și nu numai au primit recunoașterea cuvenită.
La cererea formulată de Centrul Cultural Ștefănești prin care se solicită schimbarea denumirii străzii ICHV sau Stațiunii, cea care duce la Muzeul Național Florica și Ferma Florica în strada Ion I.C.Brătianu,primarul Ioana Jenica Dumitru a inițiat un proiect de hotărâre cu celeritate, l-a trimis spre avizare Comisie de Atribuire a Denumirilor a Județului Argeș din cadrul Prefecturii Argeș.
Deși oamenii sunt obișnuiți să aștepte cu documentele săptămâni, Ionel Brătianu și strada care oricum fusese a lui și înainte a tatălui dar comuniștii i-au tot schimbat numele, a fost norocos! Atât Cristian Cocea de la Direcția de Cultură și Patrimoniu care a scris sute de pagini despre Brătianu, prefectul Emanuel Soare care provine din mediul academic argeșean și a fost în trecut membru PNL sau președintele comisiei de avizare- Adrian Bughiu au rezolvat în 72 de ore chestiunea. Și cei de la Comisia de Urbanism al cărui președinte este Marian Gubavu au avizat favorabil iar de aici a mai fost un pas.
La fel de repede s-a rezolvat și cererea similară a nepotului ilustrului Gheorghe Băgulescu- erou în primul Război Mondial, cel condamnat la moarte de 3 ori, unul din cei 4 ofițeri români la citirea Rezoluției de la Alba Iulia, cel care a transportat actul Marii Uniri de la Alba Iulia la București, ambasadorul României în Japonia, cetățeanul de onoare al orașului Nisa, autorul a zeci de cărți, donatorul a peste 20 de milioane de dolari în obiecte de artă japoneză statului francez, premierul românilor din exil, românul care a cerut prin testament să fie transportat la proprietatea sa de la Florica.
Un om de afaceri din Ștefănești a oferit strada sa privată să devină publică și să poarte numele acestui mare român.
Și iată că atuci când vremea și vremurile o permit, în cetatea marilor patrioți români se face un restitutio morale.