Argeșul frumos

Antonia Dinică de la „Vlaicu Vodă” a obținut medalia de bronz la Olimpiada Națională de Latină

„Audaces fortuna juvat.”(Norocul îl favorizează pe cel curajos). Așa zicea Vergilius în Eneida și așa v-aș recomanda-o și pe cea care a reușit aceast rezultat remarcabil, ca pe o fată care îndrăznește și reușește.

Acum două luni, invitată la Senatul României cu alți 45 de colegi de la Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”, instituție de învățîmânt absolvită și de Alina Gorghiu, președintele Senatului României, a fost prima care a urcat treptele să apară într-un film unde ușile se deschid autonomat când sosesc argeșenii, un elogiu adus meritocrației și elitelor, desigur! Filmul a strâns mii de aprecieri la acea dată, iată-l!

https://vm.tiktok.com/ZGJmfjpPv/

Astăzi, acea fată nu a dezmințit și s-a întors cu medalia de bronz de la Olimpiada Națională de Latină desfășurată la Brăila.

Antonia Maria Dinică este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Vlaicu Vodă, locuiește la Șuici și a făcut școala generală la Sălătrucu unde mama este profesor de limba română. Profesoara care i-a indrumat activitatea si a invatat-o sa iubeasca limbile clasice este doamna Carmina Banica.

Pe Antonia o cunosc mulți argeșeni dar și mai mulți vâlceni fiindcă are o colaborare cu Teatrul ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, visul ei fiind acela de a deveni actriță. Aceasta nu este singura materie la care excelează și nu este singurul articol pe care îl vom scrie despre activitatea sa.

Articole similare