Argeșul frumosȘtefănești

Află ce distincție a primit maica stareță de la Schitul Florica

Ieri, 1 mai, în ziua de cinstire a Sfântului Mucenic Ioan Valahul, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Capela Brătienilor cu hramul ,,Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” aflată în apropierea Schitului Florica din orașul Ștefănești.
Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a rostit un cuvânt de învățătură în care a amintit de viața Sfântului Mucenic Ioan Valahul, care a primit cununa muceniciei la vârsta de 18 ani.
Obștea monahală de la schitul argeșean Florica a trait astăzi momente deosebite prin săvârșirea slujbei de instalare a egumenei Dionisia Trache, care a primit din partea Chiriarhului Eparhiei distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”.
Schitul de maici Florica care poartă hramul Sf. Ioan Botezătorul a fost înființat la înițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Calinic în anul 2008.
Florica este denumirea istorică reală a localităţii şi aminteşte tuturor de prima fiică a lui Ion C. Brătianu, răpusa de difterie, la nici doi ani de zile, în anul 1865.

”Crucea Basarabă” este o distincție pe care Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului o acordă celor vrednici și nu foarte des. Anul trecut, tot în luna mai, la Ștefănești, a primit această recunoaștere părintele paroh de la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena- Cristian Amuza.

Articole similare