Argeșul frumos

95 de ani de la dispariția lui Ion I.C.Brătianu

Într-o atmosferă emoționantă, la 95 de ani de la momentul în care se stingea din viață cel mai mare om politic al României, la capela de la Florica, a avut loc o slujbă de pomenire și un eveniment în care a fost evocată persoanalitatea marelui om politic.

Președintele a.i.al Senatului României și președintele PNL Argeș, doamna Alina Gorghiu, a rostit un discurs plin de semnificații în care s-au regăsit toți liberalii și românii patrioți, domnul secretar de stat, Ion Popa și domnul senator Dănuț Bica au vorbit de asemenea despre semnificația acestei zile și realizările acestei familii.

Câțiva elevi de la Școala Gimnazială Vintilă Brătianu, sub îndrumarea doamnei profesoare Prodan, au recitat poezii de Ion Pillat, profesorii de istorie Romulus Hirică de la Școala Cepari și Marius Cîrjan de la Colegiul Zinca Golescu au vorbit despre activitatea și viața lui Ion I.C.Brătianu dar și despre emanciparea politică și socială a femeilor din România în vremea lui Ion I.C.Brătianu.

Un sobor de preoți au oficial slujba religioasă iar fiecare participant a primit Crezul Liberal, elaborat în 1923.

Astăzi doamna Alina Gorghiu, președintele PNL Arges, a explicat lumii întregi care este motivația istorică ce a stat la baza demersurilor de luni de zile.

Toată lumea își va aminti de făuritorii României Moderne și se va restaura demnitatea istorică a unui loc care cândva era o adevărată destinație a puterii.

Articole similare