Regina coastei Ţării Bascilor, denumită şi “Perla Oceanului”, Donostia (San Sebastian)se află la doar 60 de km de Franța și este o staţiune dinamică ce se întinde de-a lungul unui golf uluitor şi îmbrăţişează estuarul Rio Urumea. Iniţial un sat de pescari transformat în port, acest oraş prosper numără în prezent 180.000 de locuitori. Noaptea, invadează cu toţii străzile cartierului vechi, unde pare că se găseşte cea mai mare concentrare de baruri din lume.
Plajele intinse pe suprafete generoase, acoperite cu nisip fin si inconjurate de cladiri cu aspect modern sunt una dintre cele mai importante caracteristici ale orasului San Sebastian.
Acvariul din San Sebastian ramane una dintre atractiile turistice foarte populare, multumita colectiei impresionante de specii de pesti dar si de vietati marine.


Palatul Miramar este un punct de referință pentru oraș alături de Palacio de la Diputaci. La Muzeul de San Telmo vei vedea o expozitie cuprinzatoare de picturi, structurata pe departamente care acopera perioada Renasterii pana in vremurile actuale.
Specialitatile locale pe care nu trebuie sa le ratezi sunt bucatele de crab coapte, file de merluciu cu branza in sos verde sau scoicile gatite in stil mariniers. Desigur, poti oricand comanda gazpacho (o supa rece si picanta) sau renumita paella, cu orez, fructe de mare si peste. 
Placerea de a gati, dar si de a savura preparate culinare deosebite, i-a determinat pe locuitorii din San Sebastian sa organizeze evenimente dedicate special degustarilor.
Cea mai populare lucrare a lui Eduardo Chilidia,cel mai mare sculptor modern al Spaniei,basc de fel e asezata in micul Golf chiar in San Sebastian o reprezinta Pieptenul Vantului-El "Peine del Viento,un omagiu adus materiei,apei,orasului…
Nu intamplator aceasta lucrare a fost aleasa ca simbolul Capitalei Culturale Europene Donostia-San Sebastian si in 2016 o veti regăsi pretutindeni!